MORE THAN SWEETENER

Hírek

Orbán Viktor miniszterelnök felavatta izocukor gyárunkatVissza

Október 30-án Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter társaságában felavatta izocukor gyárunkat.

Zahola-Pollák Vanda ügyvezető igazgató köszöntőjében elmondta, hogy a gyár építési szakasza lezárult, az új szakaszban be kell üzemelni és finomhangolni a gyárat, kiépíteni, elfoglalni helyünket az európai piacon, amely nagy kihívás, de kollégáink szakértelme és kitartása biztosítja sikerünket.

 

Orbán Viktor miniszterelnök ipartörténeti jelentőségű pillanatnak nevezte az üzemátadást Magyarország történetében, amely egy új kezdetet jelöl az élelmiszeriparban. Pár évvel ezelőtt itt még csak egy kukoricatábla volt. Ma egy 160 millió euróból felépült modern üzem áll, közel ötszáz új munkahely jön így létre, és további 750 embert foglalkoztatnak közvetetten az igénybe vett szolgáltatásokon keresztül. Az Eximbank becslései szerint az üzem tevékenysége mintegy 185 milliárd forinttal növeli a nemzeti összterméket. Beszéde végén megköszönte mindenkinek a munkáját, amely lehetővé tette, hogy ez a világszínvonalú beruházás ilyen rövid idő alatt, rekordgyorsasággal megvalósuljon.

Vissza
X

Tudta-e?

A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.
Az építkezésen itt volt Európa egyik legnagyobb munkagépe, egy 650 tonna emelőképességű daru, ami két Boeing 747-est tudna felemelni egyszerre.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár 68 hektáron épült fel, ami 95 futballpályányi területnek felel meg.
5.200 tonna acélt használtunk fel a gyár építésénél, ez két és félszer annyi, mint a Groupama Arénába beépített mennyiség.