MORE THAN SWEETENER

Hírek

OPUS GLOBAL Nyrt. élelmiszeripari divíziójának szakmai napjaVissza

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén immáron második alkalommal tarthattuk meg az OPUS GLOBAL Nyrt. élelmiszeripari divíziójának szakmai napját, 2020. február 26-án ezúttal Szegeden.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén immáron második alkalommal tarthattuk meg az OPUS GLOBAL Nyrt. élelmiszeripari divíziójának szakmai napját, 2020. február 26-án ezúttal Szegeden.

Ezen szakmai fórum létrehozásának gondolata azért született meg, mert mindannyiunk számára fontos mindig naprakész információval rendelkezni a minket érintő aktualitásokról és fel kell készülnünk a jogszabályok és a piac megkövetelte elvárásokra, hogy azokat teljesíteni ezáltal versenyképességünket javítani tudjuk. Napjainkban a klímaváltozás, a környezetvédelem, a fenntartható mezőgazdálkodás egyre hangsúlyosabb szerepet kap. A fenntarthatósági elvárásoknak való megfelelés nagyon fontos a vállalatok életében, ettől nagyban függ versenyképességünk és a jövőben ezekre a tényezőkre egyre nagyobb hangsúlyt kell majd fektetniük az agrárvállalkozásoknak is. Fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen fórumon ezt a témát boncolgassuk, mert ebbe az irányba haladnak a világpiaci trendek és azt is tapasztaljuk, hogy a Közös Agrárpolitikában is mind fontosabb és kiemeltebb helyet kapnak a környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok. 

Az idei évben a szakmai nap előadásai is ezen témakörre helyezték a hangsúlyt.

Vissza
X

Tudta-e?

A kukorica csírából préselt csíraolaj a legújabb kutatások szerint csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szív- és érrendszeri problémák ellen.
A világ népességének egyre növekvő halfogyasztása csak a tenyésztett halak mennyiségének növelésével fenntartható, melyek etetésére kukorica glutént is használnak.
A CGF és a kukorica glutén a házi kedvencek (macska, kutya) késztápjainak fontos alapanyaga.
Nincs gumicukor és pillecukor glükóz nélkül.
A maltózszörp a söripar és az édesipar kedvelt kiegészítője.
A szabad fruktóz kiemeli a gyümölcsös ízeket.
A jégkrém lassabban olvad, ha dextrózt adnak hozzá.
A folyékony dextrózt az építőiparban és a bányászatban ragasztóként is használják.
A kisbabáknak fogzáskor adott rágókák töltelékéhez glükózszörpöt használnak.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.