MORE THAN SWEETENER

Pályázatok

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2017. október 30. GINOP-2.2.1-15-2017-00048Vissza

Innovatív fejlesztések a gabonaalapú élelmiszeripari és ipari kutatások területén című projekt nyitórendezvényéről.

A GINOP-2.2.1-15-2017-00048 azonosító számú „Innovatív fejlesztések a gabonaalapú élelmiszeripari és ipari kutatások területén” című projekt megvalósításának projektnyitó rendezvénye zajlott 2017. október 30-án a konzorciumvezető KALL Ingredients Kft.-nél Tiszapüspökiben. A rendezvény keretében Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepélyesen átadta a kutatás helyszínéül is szolgáló gyárat.

 

A rendezvényen dr. Zahola-Pollák Vanda, a KALL Ingredients Kft. ügyvezetője büszkén ismertette az üzem létesítésének részleteit, valamint a kutatás-fejlesztés és termelés kapacitás várható eredményeit, gazdasági hatásait.

Jelen projekt átfogó célja, stratégiai együttműködés során olyan tudományos eredmények elérése, melyek üzletileg is hasznosíthatóak ezért jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalatok termelékenységéhez, ezáltal növelvén a hazai ipar versenyképességét a nemzetközi piacokon. A nagy hozzáadott értékkel rendelkező alapanyagok fejlesztése olyan végtermékeket fognak eredményezni, melyek a társadalom széles körét érintik, hozzájárulnak a vevői elégedettség növeléséhez és a társadalmi jóléthez.

A tudomány és az ipar agrár- és élelmiszeripari szakterületein kiváló szereplők együttműködésében létrejött konzorciumunk célja alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységek során azon összefüggések felderítése technológiai folyamatokban (kezdve az alapanyag előállításától egészen a végtermékek minőségéig bezárólag), amelyekről jelenleg nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk információkkal. Az ipari partnerek piaci potenciáljai és lehetőségei, és az egyetemek tudományos kapacitása együtt a magyar állam és az európai unió támogatásával, egy nemzetgazdasági szinten is egyedülálló gabonaipari termékek fejlesztését megcélzó együttműködést hoz létre. 

 

Vissza
X

Tudta-e?

A kukorica csírából préselt csíraolaj a legújabb kutatások szerint csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szív- és érrendszeri problémák ellen.
A világ népességének egyre növekvő halfogyasztása csak a tenyésztett halak mennyiségének növelésével fenntartható, melyek etetésére kukorica glutént is használnak.
A CGF és a kukorica glutén a házi kedvencek (macska, kutya) késztápjainak fontos alapanyaga.
Nincs gumicukor és pillecukor glükóz nélkül.
A maltózszörp a söripar és az édesipar kedvelt kiegészítője.
A szabad fruktóz kiemeli a gyümölcsös ízeket.
A jégkrém lassabban olvad, ha dextrózt adnak hozzá.
A folyékony dextrózt az építőiparban és a bányászatban ragasztóként is használják.
A kisbabáknak fogzáskor adott rágókák töltelékéhez glükózszörpöt használnak.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.