MORE THAN SWEETENER

Pályázatok

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2017. október 30. GINOP-2.1.1-15-2016-00725Vissza

F95 gyártás technológiájának kifejlesztése, technológiai paramétereinek komplex kutatás című projekt nyitórendezvényéről.

A GINOP-2.1.1-15-2016-00725 azonosító számú „F95 gyártás technológiájának kifejlesztése, technológiai paramétereinek komplex kutatása” című projekt megvalósításának projektnyitó rendezvénye zajlott 2017. október 30-án a KALL Ingredients Kft.-nél Tiszapüspökiben. A rendezvény keretében Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepélyesen átadta a kutatás helyszínéül is szolgáló gyárat.

 

A rendezvényen dr. Zahola-Pollák Vanda, a KALL Ingredients Kft. ügyvezetője büszkén ismertette az üzem létesítésének részleteit, valamint a kutatás-fejlesztés és termelés kapacitás várható eredményeit, gazdasági hatásait.

A jelen projekt keretében kifejlesztendő, kereskedelmileg értékesíthető hatékony technológia, valamint a hozzá tartozó analitikai metodika és termék felhasználási javaslatok áttörést érhetnek el a kutatási területen, és jelentős európai piaci részesedést eredményezhetnek. A további kísérletek, fejlesztések eredményeként növekszik az eltarthatósága, az élvezeti értéke íz és szín szempontjából egyaránt. A projekt eredményeként létrejövő új technológia hozzájárul a kísérleti termék, valamint az abból előállítható termékek elterjesztéséhez. A kísérleti üzem eredményei alapján előállítják a végleges üzem ún. basic engineering dokumentációját. Az analitikus mérnökök véglegesítik az analitikai módszerek dokumentációit és eszközeit. Elvégzik a szabványossági kritériumoknak megfelelő módszertan előállítását is. A kutató mérnök a kísérleti üzem termékeinek birtokában a különböző élelmiszeripari termékek előállításához szükséges receptúrákat előállítja és dokumentálja.

Vissza
X

Tudta-e?

A kukorica csírából préselt csíraolaj a legújabb kutatások szerint csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szív- és érrendszeri problémák ellen.
A világ népességének egyre növekvő halfogyasztása csak a tenyésztett halak mennyiségének növelésével fenntartható, melyek etetésére kukorica glutént is használnak.
A CGF és a kukorica glutén a házi kedvencek (macska, kutya) késztápjainak fontos alapanyaga.
Nincs gumicukor és pillecukor glükóz nélkül.
A maltózszörp a söripar és az édesipar kedvelt kiegészítője.
A szabad fruktóz kiemeli a gyümölcsös ízeket.
A jégkrém lassabban olvad, ha dextrózt adnak hozzá.
A folyékony dextrózt az építőiparban és a bányászatban ragasztóként is használják.
A kisbabáknak fogzáskor adott rágókák töltelékéhez glükózszörpöt használnak.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.