MORE THAN SWEETENER

Környezetvédelem

A KALL Ingredients Kft. üzleti gyakorlatában tudatosan érvényesíti a környezetvédelmi szempontokat, a fenntartható fejlődés érdekében elkötelezett a környezetbarát technológiák alkalmazása és a környezetbarát termékek gyártása iránt.

 

Cégünk tevékenységét úgy végzi, hogy közben biztosítja a természeti erőforrások fenntartható használatát. Működése során folyamatosan törekszik a környezetszennyezés megelőzésére, a környezeti teljesítménye javítására, ennek keretén belül hangsúlyt helyez a megfelelési kötelezettségek teljesítésére és betartására, a hulladékok minél nagyobb arányú újrahasznosítására és a fajlagos energiafelhasználás csökkentésére.

A folyamatos fejlődés és szennyezés megelőzés megvalósításának érdekében tevékenységét rendszeresen felülvizsgálja, az elérhető legjobb technológiának (BAT) megfelelően.

 

Fontosnak tartjuk, hogy tevekénységünk mellett minimalizáljuk a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, ennek megfelelően az ISO 14001 környezetirányítási rendszer, valamint vállalatunk energiafelhasználásának csökkentése érdekében ISO 50001 energiairányítási rendszer is bevezetésre kerül.

 

 

X

Tudta-e?

A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.
Az építkezésen itt volt Európa egyik legnagyobb munkagépe, egy 650 tonna emelőképességű daru, ami két Boeing 747-est tudna felemelni egyszerre.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár 68 hektáron épült fel, ami 95 futballpályányi területnek felel meg.
5.200 tonna acélt használtunk fel a gyár építésénél, ez két és félszer annyi, mint a Groupama Arénába beépített mennyiség.