MORE THAN SWEETENER

Rólunk

A KALL Ingredients Kft.

100 %-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat, mely magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

Üzemünk kezdetben

évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelő kapacitása az egyik legnagyobbá teszi Európában. Az izocukor termelés mellett a legmagasabb gyógyszeripari és élelmiszeripari minőségű alkohol termékek szintén kínálatunk legfőbb részét képezik. Széles termékportfóliónk a glükózon, folyékony dextrózon, folyékony fruktózon át a kukorica csíra olaj alapanyagig terjed, de emellett jelentős az állattenyésztés céljára gyártott GMO-mentes takarmány alapanyag termelésünk is.

145 millió EUR értékű

zöldmezős beruházásunk az elérhető legmagasabb szintű technológiai, biztonsági és környezetvédelmi sztenderdeken alapulva kerül kivitelezésre. A hulladékmentes gyártási technológia, valamint az energiaellátás megújuló alapokra helyezése vállalatunk fenntarthatóság iránti elkötelezettségét támogatja és egyben az egyik legzöldebb gyárrá teszi üzemünket Európában.

Elsődleges célunk,

hogy az általunk forgalmazott termékek kiváló minősége mellett, magas színvonalú szolgáltatásokkal támogassuk vevőink igényeit, melyet folyamatos, innovatív és vevőközpontú fejlesztésekkel biztosítunk és az aktuális piaci szükségleteknek megfelelően személyre szabott megoldásokkal szolgálunk partnereink számára.

X

Tudta-e?

A kukorica csírából préselt csíraolaj a legújabb kutatások szerint csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szív- és érrendszeri problémák ellen.
A világ népességének egyre növekvő halfogyasztása csak a tenyésztett halak mennyiségének növelésével fenntartható, melyek etetésére kukorica glutént is használnak.
A CGF és a kukorica glutén a házi kedvencek (macska, kutya) késztápjainak fontos alapanyaga.
Nincs gumicukor és pillecukor glükóz nélkül.
A maltózszörp a söripar és az édesipar kedvelt kiegészítője.
A szabad fruktóz kiemeli a gyümölcsös ízeket.
A jégkrém lassabban olvad, ha dextrózt adnak hozzá.
A folyékony dextrózt az építőiparban és a bányászatban ragasztóként is használják.
A kisbabáknak fogzáskor adott rágókák töltelékéhez glükózszörpöt használnak.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.