MORE THAN SWEETENER

Rólunk

A KALL Ingredients Kft.

100 %-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat, mely magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

Üzemünk kezdetben

évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelő kapacitása az egyik legnagyobbá teszi Európában. Az izocukor termelés mellett a legmagasabb gyógyszeripari és élelmiszeripari minőségű alkohol termékek szintén kínálatunk legfőbb részét képezik. Széles termékportfóliónk a glükózon, folyékony dextrózon, folyékony fruktózon át a kukorica csíra olaj alapanyagig terjed, de emellett jelentős az állattenyésztés céljára gyártott GMO-mentes takarmány alapanyag termelésünk is.

145 millió EUR értékű

zöldmezős beruházásunk az elérhető legmagasabb szintű technológiai, biztonsági és környezetvédelmi sztenderdeken alapulva kerül kivitelezésre. A hulladékmentes gyártási technológia, valamint az energiaellátás megújuló alapokra helyezése vállalatunk fenntarthatóság iránti elkötelezettségét támogatja és egyben az egyik legzöldebb gyárrá teszi üzemünket Európában.

Elsődleges célunk,

hogy az általunk forgalmazott termékek kiváló minősége mellett, magas színvonalú szolgáltatásokkal támogassuk vevőink igényeit, melyet folyamatos, innovatív és vevőközpontú fejlesztésekkel biztosítunk és az aktuális piaci szükségleteknek megfelelően személyre szabott megoldásokkal szolgálunk partnereink számára.

X

Tudta-e?

A szabad fruktóz kiemeli a gyümölcsös ízeket.
A maltózszörp a söripar és az édesipar kedvelt kiegészítője.
Nincs gumicukor és pillecukor glükóz nélkül.
A CGF és a kukorica glutén a házi kedvencek (macska, kutya) késztápjainak fontos alapanyaga.
A világ népességének egyre növekvő halfogyasztása csak a tenyésztett halak mennyiségének növelésével fenntartható, melyek etetésére kukorica glutént is használnak.
A kukorica csírából préselt csíraolaj a legújabb kutatások szerint csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szív- és érrendszeri problémák ellen.
A kisbabáknak fogzáskor adott rágókák töltelékéhez glükózszörpöt használnak.
A folyékony dextrózt az építőiparban és a bányászatban ragasztóként is használják.
A jégkrém lassabban olvad, ha dextrózt adnak hozzá.
5.200 tonna acélt használtunk fel a gyár építésénél, ez két és félszer annyi, mint a Groupama Arénába beépített mennyiség.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.
Az építkezésen itt volt Európa egyik legnagyobb munkagépe, egy 650 tonna emelőképességű daru, ami két Boeing 747-est tudna felemelni egyszerre.