MORE THAN SWEETENER

Rólunk

A KALL Ingredients Kft.

100 %-ban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat, mely magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspöki iparterületén található.

Üzemünk kezdetben

évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelő kapacitása az egyik legnagyobbá teszi Európában. Az izocukor termelés mellett a legmagasabb gyógyszeripari és élelmiszeripari minőségű alkohol termékek szintén kínálatunk legfőbb részét képezik. Széles termékportfóliónk a glükózon, folyékony dextrózon, folyékony fruktózon át a kukorica csíra olaj alapanyagig terjed, de emellett jelentős az állattenyésztés céljára gyártott GMO-mentes takarmány alapanyag termelésünk is.

145 millió EUR értékű

zöldmezős beruházásunk az elérhető legmagasabb szintű technológiai, biztonsági és környezetvédelmi sztenderdeken alapulva kerül kivitelezésre. A hulladékmentes gyártási technológia, valamint az energiaellátás megújuló alapokra helyezése vállalatunk fenntarthatóság iránti elkötelezettségét támogatja és egyben az egyik legzöldebb gyárrá teszi üzemünket Európában.

Elsődleges célunk,

hogy az általunk forgalmazott termékek kiváló minősége mellett, magas színvonalú szolgáltatásokkal támogassuk vevőink igényeit, melyet folyamatos, innovatív és vevőközpontú fejlesztésekkel biztosítunk és az aktuális piaci szükségleteknek megfelelően személyre szabott megoldásokkal szolgálunk partnereink számára.

X

Tudta-e?

A gyár építése során közel 100.000 tonna betont építettünk be, ebből a mennyiségből 5 metróállomást lehetne építeni.
1 365 km elektromos vezetéket húztunk be az üzembe, ami összekötve Monte Carloig érne.
Az építkezésen itt volt Európa egyik legnagyobb munkagépe, egy 650 tonna emelőképességű daru, ami két Boeing 747-est tudna felemelni egyszerre.
A Kall Ingredients Kft-nél dolgozó közel 400 kolléga 99 %-a szakképzett. 
A gyár 68 hektáron épült fel, ami 95 futballpályányi területnek felel meg.
5.200 tonna acélt használtunk fel a gyár építésénél, ez két és félszer annyi, mint a Groupama Arénába beépített mennyiség.