Összes Pályázat

2023.09.26.

Projekt azonosítója: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00233

Projekt leírása:

Jelen projekt keretében a KALL Ingredients Kft. technológiai rendszerében egy, tejsav fejlesztési lehetőségeit kiaknázó kutató-fejlesztő-innovációs tevékenységet kívánunk végrehajtani. A K+F+I tevékenység során olyan kutatási részterületeket dolgoztunk ki, amelyek egyik területen a tejsav önmagában vagy egy anyagmátrixban való előállíthatóságát eredményezik, másik részterületen viszont a tejsavtermelődés csökkentését célozzák.

A KALL Ingredients Kft. kukorica nedves úti feldolgozásával állít elő takarmány-, cukor-, valamint alkohol termékeket. Ezen technológiai rendszerben a tejsav összetett szerepe lehet hasznos (közvetlen, vagy közvetett előállítás során) és káros is (pl. alkohol fermentációban).

Jelen K+F+I tevékenység keretén belül célul tűztünk ki olyan új ismeretek és szakértelem megszerzését, amely új termékek és eljárások kifejlesztéséhez vezetnek, illetőleg létező termékek, eljárások jelentős mértékű fejlesztését segítik elő, illeszkedik a tejsav fentiekben felsorolt szerepeihez, melyek az alábbiak:

  • Alkohol fermentációban a tejsav keletkezés visszaszorítási lehetőségeinek vizsgálata.
  • Fermentációs célú gabonaszirup előállítása.
  • Tejsav közvetlen előállíthatóságának vizsgálata rendelkezésre álló, belső anyagáramok felhasználásával.

Projekt időtartama: 2022.05.01 – 2025.03.18

Projekt összköltsége: 1 807 088 030 Ft

Támogatás összege: 999 999 999 Ft

Támogatás mértéke: 55,34%

Főpályázó: KALL Ingredients Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Konzorciumi partner: Pannon Egyetem

Szakmai vezető: Dr. Nagy Gábor

Szakmai vezető e-mail címe: info@kallingredients.hu

Projektmenedzser: Potornai Attila

Projektmenedzser e-mail címe: potornaia.ext@kallingredients.hu

Összes Pályázat

Kapcsolódó hírek