2023.09.26.
Projekt azonosítója: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00233
Projekt leírása:
Jelen projekt keretében a KALL Ingredients Kft. technológiai rendszerében egy, tejsav fejlesztési lehetőségeit kiaknázó kutató-fejlesztő-innovációs tevékenységet kívánunk végrehajtani. A K+F+I tevékenység során olyan kutatási részterületeket dolgoztunk ki, amelyek egyik területen a tejsav önmagában vagy egy anyagmátrixban való előállíthatóságát eredményezik, másik részterületen viszont a tejsavtermelődés csökkentését célozzák.
A KALL Ingredients Kft. kukorica nedves úti feldolgozásával állít elő takarmány-, cukor-, valamint alkohol termékeket. Ezen technológiai rendszerben a tejsav összetett szerepe lehet hasznos (közvetlen, vagy közvetett előállítás során) és káros is (pl. alkohol fermentációban).
Jelen K+F+I tevékenység keretén belül célul tűztünk ki olyan új ismeretek és szakértelem megszerzését, amely új termékek és eljárások kifejlesztéséhez vezetnek, illetőleg létező termékek, eljárások jelentős mértékű fejlesztését segítik elő, illeszkedik a tejsav fentiekben felsorolt szerepeihez, melyek az alábbiak:
- Alkohol fermentációban a tejsav keletkezés visszaszorítási lehetőségeinek vizsgálata.
- Fermentációs célú gabonaszirup előállítása.
- Tejsav közvetlen előállíthatóságának vizsgálata rendelkezésre álló, belső anyagáramok felhasználásával.
Projekt időtartama: 2022.05.01 – 2025.03.18
Projekt összköltsége: 1 807 088 030 Ft
Támogatás összege: 999 999 999 Ft
Támogatás mértéke: 55,34%
Főpályázó: KALL Ingredients Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Konzorciumi partner: Pannon Egyetem
Szakmai vezető: Dr. Nagy Gábor
Szakmai vezető e-mail címe: info@kallingredients.hu
Projektmenedzser: Potornai Attila
Projektmenedzser e-mail címe: potornaia.ext@kallingredients.hu
Összes Pályázat